Dagbok

Dagbok

2020

21.juni 2021
Endelig nærmer vi oss normale stevne-tilstander! Jentene har fått vært på to rallystevner og et agilitystevne, og vi har tatt med oss masse fine resultater! Arya har fått RL2 tittel og Vilya har tatt et agility-napp. 
Vi har vært på utstilling også, men dommerne har virkelig holdt ck-ene tett til brystet etter koronaen inntok verden, så Vilya mangler fortsatt 2 cert. Førstkommende helg skal Ary konkurrere i klasse 3 for første gang og Vilya skal jakte nytt napp i klasse 2!

10.mai 2020
Det er ikke mye resultater å skrive om i disse tider. En pandemi har spredt seg over hele verden og alt av konkurranser er avlyst. Vi hadde mange planer denne våren. Vi skulle på påskestevne i Kongsvinger, på landslagsuttak samme sted og Vilya og jeg skulle til Danmark for å kjempe om juniorcert og tittelen dansk juniorchampion. Slik ble det ikke. I skrivende stund har Norge begynt å åpne opp landet igjen, og vi håper på at det etterhvert blir stevner igjen. Imens får vi nyte skogen (og mengder med flått). 


Så var 2019 historie. Året har blant annet gått med til å ha vårt første valpekull. Det var en fantastisk opplevelse! Og litt slit innimellom. Men man husker jo best de hyggelige, koselige stundene, og dem var det jammen mange av. Vi beholdt den ene tispa som ble født, lille Vilya. 

Iløpet av året så har Arya plukket med seg 3 cert i hopp, og på vårt eget stevne i september ble hun hoppchampion! 

Hun ble også klubbmester i hopp. Messi ble klubbmester i stor i både hopp og agility.


Vi har vært litt i utstillingsringen dette året. Vilja har vært på 3 valpeshow og har vært kjempeflink alle gangene, og blitt best i rasen.

Vi var på dansk vinner-utstillingen i Herning i starten av november og Arya ble BIM og dansk vinner 2019! Vilya ble nummer 2 bak sin mor, tok juniorcert og cert. Hun ble også dansk juniorvinner 2019! Full pott der altså!
På dogs4all fikk begge jentene excellent med CK og Vilya tok med seg norsk juniovinner 2019-tittelen. På sin andre offisielle utstilling tar Vilya sitt første norske cert. Flinke jenter!

2018

16.desember
Og da var plutselig hele året snart over. Messi har oppnådd både agilitychampionat og hoppchampionat i år og var veldig nære landslagsplass. Hun har utviklet seg veldig godt i agilityringen. Arya har vært litt mer ufokusert, men har gjort det godt i utstillingsringen. Hun har blitt svensk og dansk champion og dermed også nordisk. Hun tok også med seg dansk vinner 18 fra Herning i november. I oktober ble hun parret med en herlig svensk harlekin hanne og hun har nå en uke igjen til termin. Vi har nå også eget kennelnavn; Hakrielli. Vi gleder oss masse til å ta imot vårt første kull!

I juli måtte vi dessverre ta den ekstremt tunge beslutningen om å la Enya få slippe. Hun sluttet å spise og hadde jo levd med lymfekreft i nesten 4 år. Vi savner deg enormt hver eneste dag..


17.april
Da er sesongen i gang igjen, og Arya har startet med å rykke opp til klasse 2 i agility. Vi har lagt en del planer for 2018, men agilityuka ble dessverre avlyst. Men vi har meldt på både Arya og Messi på gjeterkurs i Vågå i juli, og gleder oss veldig til det. Arya og jeg skal også stille utenlands for første gang, nemlig i Tvååker. Messi skal også gå landslagsuttak i juni, og vi skal arrangere NKK Sandefjord med agility-NM. Så my som skjer i år også!

2017

23.november
Da var årets sesong over. Arya kronet året med å bli mestvinnende i sin rase på NKK sine utstillinger i 2017! Messi har blitt ren klasse 3 hund, og tatt sitt første Cert i agility. Enya har tredd inn i pensjonistenes rekker, og ser ut til å trives med det. Hun gikk seniorløp både i våres og i høst og koste seg masse! Hun trener fortsatt litt innimellom. Neste år kan vi se frem til agilityuka på Lista, og muligens en eller flere utenlandsturer. 

2016

21. august 2016

Denne helgen har det blitt arrangert NM i rallylydighet i Bø. Alle jentene skulle stille i hver sin klasse, og de gjorde en strålende jobb! Messi vant klasse 3 og rykket opp til elite, Arya tok to 2. plasser og to direkte opprykk, og er nå i klasse 3 etter kun to løp. Enya kvalifiserte seg til finalen og endte på 6. plass. Det er lenge siden jeg har vært så stolt av jentene og Hans-Kristian!  

7. februar 2016

Sesongen 2016 har ennå ikke startet, og det har nå gått ca 4 måneder siden jentene var på stevne sist. Førstkommende stevne er NKK Bø, og der skal Enya og Messi gå agility. Vi gleder oss!

I går var det årsmøte i Australian Shepherd klubb Norge, og jeg hadde sendt inn resultatene til Messi. Og hun ble kåret til årets agilityaussie 2015! Veldig moro!

2015

3. oktober 2015

Nå er høsten kommet og det er snart slutt på sesongen. 
Det største som har skjedd siden sist er at Hans-Kristian og Enya var i Stavanger og gikk agility. Der fikk Enya sitt tredje CERT i agility og dermed championat! Hvem hadde vel trodd det? Ihvertfall ikke jeg da vi fikk vite at Enya var syk for over ett år siden. Men hun leverer fortsatt, og gir alt på agilitybanen. 

Messi har debutert i agility klasse 2, og vant i debutløpet. Hun var eneste feilfrie hund og fikk sitt første napp. To helger senere tok hun napp nummer 2 i Stavanger. 
Hun har også fått tittelen AGII og AGHII

Lille Arya har begynt å trene litt agility og det er ingen tvil om at hun liker å bruke hodet sitt. 

------------------------------------------------
19. juli 2015

Da er to av høydepunktene i årets agilitysesong over. Vi har vært i Drammen der Enya var direkte kvalifisert til NM-finalen, hvor hun endte på en 17.plass. Hun gikk et flott feilfritt løp i hopp 3 og fikk en 10.plass der. 
Vi har også vært på Agilityuka på Lista. Vi bodde i et fint hus i Lyngdal sammen med en annen familie som også har en toller. 
I løpet av ukas 17 (!) løp på hver av jentene ble det mange flotte plasseringer. Enya fikk en 2.plass og CERT i agility og flere topp-10-plasseringer. Hun kvalifiserte seg også til finalen. Der gikk hun et utrolig flott, feilfritt løp og endte på 6.plass av 129 hunder!
Messi tok to napp i agility iløpet av uka, og er nå i klasse 2. Hun fikk en 2.plass i det ene løpet. Dette var samme dag som Enya tok CERT, så ingen dårlig dag for familien Halmrast :)
Arya fikk hilse på både oppdretter og gamle kjente fra valpetiden, og det var ingen tvil om at hun kjente dem igjen. Kjempekoselig å treffes igjen. 
Vi hadde en flott uke med masse agility, snille hunder og en utrolig tålmodig datter.

Neste som står for tur nå er NM i rallylydighet 14-16.august. Der skal både Messi og Enya gå, og Enya er med i kampen om tittelen.

---------------------------------------------------
28. april 2015

Da er vi allerede godt i gang med årets sesong, og har i skrivende stund fått oss et nytt familiemedlem! Hun heter Arya (Bergfruens Antrasitt Arya) og er en pyreneisk gjeterhund med korthåret hode. Hun er ei livlig lita frøken, som går veldig godt overens med Messi. De leker fint sammen, selv om Messi må roes ned innimellom. Enya bryr seg ikke så mye om henne, men virker å ha akseptert det nye flokkmedlemmet. 

Jentene har hatt flere fine resultater, Enya fikk sitt tredje CERT i rally-lydighet i Drammen i mars og ble norsk rallylydighetschampion! Messi har også fått et napp til elite i rallylydighet og et napp i agility til klasse 2.

Nå blir det noen rallylydighetsstevner fremover og neste agilitystevne er NM i Drammen. Vi gleder oss!

----------------------------------------------------
4. januar 2015

Så er 2014 historie. Dette har vært et flott hundeår, som Enya kronet ved å bli norgesmester i agility. En fantastisk dag for familien Halmrast :) Hun har også fått et cert i hopp og et cert i rally-lp. 

Messi har fått opprykk i hopp (til klasse 2), i rallylydighet (til klasse 3) og i lydighet (til klasse 3). 

Vi håper på mange flere store prestasjoner i 2015! Vi starter sesongen med vårt eget stevne i Langesund 10. og 11. januar.

2014

10. november 2014

Vinteren er snart her, og sesongens siste stevne gjenstår. Dogs 4 All på Lillestrøm. Begge jentene er meldt på i agility og hopp, og Messi skal stilles i åpen klasse. Det kommer til å bli en lang og stressende dag! Men vi gleder oss :)

Messi har vært på gjetekurs igjen og blir stadig flinkere. Det er virkelig morsomt å se hvordan instinktene slår inn.

Oppsummering av året som har gått kommer etter Dogs 4 All.

---------------------------------------------

3. august 2014

Da er sommeren snart over, og vi har begynt å planlegge stevner vi skal på utover høsten. 

I juli var vi i Vågå på gjetekurs med Messi. Dette var lærerikt, men kanskje også litt skuffende siden Messi ikke hadde den utviklingen vi håpet på og ikke var så tøff som vi trodde. Men det har vist seg i ettertid at hun ikke er så pinglete likevel! Hans-Kristian og Messi har vært i Østfold på gjeting, og Messi viste seg fra en helt annen side, og var kjempeflink! 

Etter 5 flotte dager på fjellet og mange timer i bil, var vi hjemom en natt, før vi dro til Dania-cup i Næstved i Danmark. En flott opplevelse, selv om det ikke ble de helt store resultatene. Men begge jentene hadde mange gode løp. Messi gikk et feilfritt hoppløp og første nappet er i boks. 

Lily Isabelle var med både på fjellet og til Danmark, og den vesle jenta vår er virkelig en utrolig tålmodig og blid frøken. Ingen klaging fra henne selv om vi kjørte ca 250 mil iløpet av 1,5 uke...

--------------------------------------------------

2. juni 2014

Da er vi midt i årets sesong. Begge jentene har konkurrert en del, med mange gode resultater. Messi har rykket opp direkte til klasse 3 i rally-lp på første forsøk, og Enya har gjort det bra i agility-ringen.

Vi er akkurat ferdig med årets begivenhet, nemlig NM i agility på NKK Drammen. Vi hadde strålende vær, supre arrangører og blide, hyggelige folk. Det var først kvalifisering lørdag 31. mai. Det første løpet i klasse 3 var hopp, og her fikk Enya og Hans-Kristian 15 feil, men kom igjennom. Etter klassen var ferdig lå de på en foreløpig 32.plass. Neste var agility 3, og de kom igjennom løpet med 10 feil. Så var det bare å vente til alle i klassen hadde gått. Begge resultatlistene kom opp, og vi regnet oss fort frem til at det kun var 13 stk som kom igjennom begge løpene. Altså var Enya og Hans-Kristian med i søndagens finale! Det var 13 hunder som kom igjennom og Enya kom på 12.plass, og hadde startnummer 2 i finalen.

Søndagen startet med hopp. Nervene mine var i helspenn, mens Hans-Kristian og Enya virket mye roligere. De gikk i mål uten noen feil, men fikk en liten tidsfeil på 0,51. Vi så resten av finaledeltagerne gå i mål, alle med mer feil enn Enya. Så de endte på toppen av lista, og skulle dermed starte sist av alle i agilityløpet. Hans-Kristian sa at uansett hvordan det gikk i siste løp, så var det over all forventning å komme til en finale, så plassering var bare en skikkelig god bonus. Siste ekvipasje ut i årets NM var min kjære mann og Enya. Jeg måtte få noen andre til å filme, da jeg var utrolig nervøs og visste ikke om jeg ville se på eller snu meg. Enya rev et hopphinder og fikk feltfeil ned på stigen, men de kom seg i mål uten disk! Så kom det noen minutter jeg kommer til å huske lenge. Vi visste ikke hvilken plassering det ble, men jeg håpet på pallplass. Da speaker annonserte at han hadde vinneren klar, ble det helt stille. Navnet Elin Henriksen ble ropt opp som vinner, og jeg trodde jeg skulle svime av. Gledestårene kom med en gang, og jeg hørte gledesbrølet til Hans-Kristian og våre treningskamerater. Så ble det litt mer tårer og mange klemmer og gratulasjoner. Tenk at min kjære Enya kan smykke seg med tittelen Norgesmester i agility 2014!! All ære til den fantastiske føreren hun har :) Jeg er så utrolig stolt av dem begge. Video av løpene ligger i menyen!

2013

6. november 2013

Da er snart sesongen over, det eneste som gjenstår for vår del er NM i agility. Det skjer 16. og 17. november på Dogs4All på Lillestrøm.

Vi har deltatt på rally-lp stevne siden sist og begge jentene gjorde det veldig bra. Messi rykket opp til klasse 2 og fikk en 2. plass. Enya imponerte stort og fikk 200 av 200 mulige poeng i klasse 3 og vant. Hun rykket direkte opp til elite og i debuten fikk hun 195 poeng, 5. plass og CERT :) Så en vellykket helg med andre ord.

Messi og jeg har vært på utstilling i Dortmund også. Det er det største hundearrangementet jeg noengang har vært på, og kunne tatt pusten fra de fleste. Vi fikk 2 flotte kritikker og to 4. plasser. En god erfaring å ta med seg videre.

---------------------------------------------------

17. september 2013

Da er høsten her, og det nærmer seg slutten på sesongen. Vi har vært på noen stevner siden sist og kom hjem med flotte resultater fra Drøbak. Messi rykket opp til klasse 2 i lydighet med 3. plass og 170 poeng, og Enya tok sitt første cert i agility dagen etter!

Bad Things (SHK sitt store lag) har også kvalifisert seg til NM på Dogs 4 All, så det blir moro å være med på. Enya skal gå individuelt også. 

Neste stevne er allerede til helga, og da skal vi til Arendal. På dette stevnet debuterte Enya og Hans-Kristian for nå 3 år siden. Vi har det alltid kjempekoselig på Tromøy, og vi pleier å bo på Hove leirsted. Denne gangen skal vi bo på Nedenes hos venner av familien. Vi skal også innom Kristiansand Dyrepark på fredagen, noe jeg gleder meg veldig til :)

-------------------------------------------------

12. august 2013

Da er snart høsten her, og stevnene kommer på rekke og rad. Enya har deltatt på EM i Belgia, og selv om det ikke ble noen plassering, fikk jeg tilbakemelding om at det var en veldig bra tur og en god erfaring. 

I ferien vår har vi også rukket å gå opp til Gaustatoppen. Jentene koste seg på lang tur, og var fornøyde og slitne.

Vi har også vært på rally-lp stevne i Horten, og både Messi og Enya fikk prøvd seg.

Vi kom hjem fra Stav-stevnet i går og det var kjempetrivelig som vanlig. Det var 3. året vi var her, og det blir dessverre også siste, siden det ikke vil bli noe til neste år (hvertfall ikke 4 stevner). Vi bodde på Mageli Camping i en stor, flott hytte, og både 2- og 4- beinte hadde en veldig koselig helg. Lily Isabelle har vært en drøm å ha med på tur, og vi gleder oss allerede til Fredrikstad-tur til helgen.

----------------------------------------------------

14. juni 2013

Siden sist jeg har skrevet har vi vært på NKK Kristiansand, Aussie-spesialen i Horten, NKK Drammen og vårt eget stevne i Sandefjord.

NKK Kristiansand: Her ble Messi vist i utstillingsringen med Tine Hallre som handler. Jeg hadde tenkt til å stille henne selv, men med 3 uker igjen til termin orket jeg ikke tanken på å springe.. Hun fikk fin kritikk og Very Good.

Enya gikk agility og hopp og kom på 3. og 1. plass. Dessverre med feil i begge og ingen Cert denne gangen.

Aussie-spesialen i Horten:

En herlig hundedag, selv om resultatene ikke var all verdens. Fantastisk vær og flott stevneplass. Med kort vei til sjøen, fikk hundene også badet litt mellom slagene. Messi ble vist av meg i ringen, og begge gikk LP. Messi debuterte i klasse 1 og var bare ett fattig poeng fra opprykk. Hun var ukonsentrert og vi vet hun kan bedre. Men med tanke på alderen hennes, så er det en god start. Enya var litt surrete i dag, og fikk 0 på fellessitt og neseprøve. Hun var veldig pipete, og fikk såklart en del trekk for det. 

I ekstriørringen gikk det veldig fint, og Messi fikk Excellent, men ble uplassert i juniorklassen. Det var 14 stykker med i klassen. Men jeg er veldig fornøyd med hvordan hun oppførte seg i ringen. 

NKK Drammen: Hans-Kristian og Enya dro alene innover, siden Sandefjord Hundeklubb skulle jobbe også. Det ble disk i begge løpene.

Sandefjord: Enya og Messi var begge påmeldt i rally-lp, Messi i klasse 1 (debut) og Enya i klasse 3. Begge endte med disk. Messi glemte alt hun kunne da hun kom innenfor ringbåndet, og Enya var i agility-modus og litt i det ivrigste laget.

Det gikk bedre i agility-ringen med en 7. plass og en 6. plass. Vi jobbet hele helgen, og det virket som folk flest var fornøyd med stevnet vårt.

-------------------------------------------------------------

12. mars 2013

En liten oppsummering fra Drammen Hundefestival i Mjøndalshallen 9. og 10. mars. Enya var påmeldt i agility3 og hopp3 begge dager+lag. Hun var også påmeldt i rally-lydighet klasse 2 begge dager. Det var tydelig at Enya likte underlaget i hallen og at kroppen hennes fungerer som den skal. Av 6 løp i agility-og hopp-ringen, var 4 av dem feilfrie og de to siste med 5 feil. I rally-ringen gikk det også veldig bra, med 1.plass og opprykk til klasse 3 første dagen, og dessverre en disk i klasse 3 andre dagen. Løpet i klasse 3 var utrolig flott å se på, og dommern sa det var helt perfekt, bortsett fra en "sitt" som skulle vært med. På grunn av dette ble det en disk.

Men det har absolutt vært en kjempeflott helg, og Enya har vært kjempeflink. Vi gleder oss allerede til neste søndag, da er det NKK Kristiansand som står for tur. Der er Enya meldt på i agility3 og hopp3, og Messi skal stilles ut. Det nærmer seg termin, så vi får litt handling-hjelp av Tine Hallre :) 

---------------------------------------------------

21. februar 2013

Siden sist har det ikke vært noen konkurranser, men Hans-Kristian og Enya har vært på RIK-grunnkurs. RIK-grunnkurs er et innføringskurs i hele RIK programmet (Regler for internasjonale konkurranser). Dvs: Gr. A = Spor, Gr. B = Lydighet og Gr. C = Forsvars/bitearbeid. Det var en del teori, men Enya fikk prøvd seg på det meste, og viste nok en gang at hun er en allround-hund. De har også planer om å ta ferdselsprøve i løpet av mai. De kommer nok ikke til å treffe på så mange andre Tollere...

Førstkommende helg er det NKK Bø, og det er bare fire hunder i AG 3 og fem hunder i hopp. SHK Bad Things er også meldt på i lagkonkurransen, og der er det bare 3 lag totalt.

Messi har nå blitt 8 måneder og har akkurat fått sin første løpetid. Hun er fremdeles den gladeste hunden jeg har møtt, og morsom å jobbe med.

Det nærmer seg termin også, bare 7 uker igjen. Alt er bra med den lille, og vi gleder oss til å treffe det nye familiemedlemmet vårt :) 

----------------------------------------------------------

14 januar 2013

Da er vi i gang med et nytt år, og vi gleder oss til alt som skal skje. Det største som kommer til å skje i år er at vi blir en til i familien :) Termindato er 9. april, og gleder oss til nye utfordringer en liten baby vil bringe med seg. 

Ellers vil vi dra på stevner som det passer i forhold til den lille. Vi har allerede startet sesongen i Bø i Telemark, der vi jobbet den ene dagen og Hans-Kristian og Enya konkurrerte den andre dagen. De konkurrerte både i agility og rallylydighet og fikk direkte opprykk til klasse 2 i rallylydighet. Øvrige resultater finner du på resultatsiden. 

Treningen med lille Messi er i full gang, og hun trenes i lydighet og agility. Hun er nå 7 måneder, og skal stilles på valpeshow førstkommende helg i Sandefjord. 

Håper alle har hatt en fin høytid, og at dere får et flott nytt år!

2012

15. oktober 2012

Da er sesongen snart over og det har vært et kjempeflott år. Enya er nå i klasse 3 i agility, hopp og lydighet :) Det er ett stevne igjen i år, og det er Norwegian Open i Kongsvinger førstkommende helg. Neste år vil det nok bli en del stevner vi ikke får dratt på siden vi venter et nytt familiemedlem i april. Denne gang en tobeint en :) 

-------------------------------------------------

17. august 2012

Etter stevnet til Nes Hundeklubb, rykket Enya og Hans-Kristian opp til klasse 3 i hopp også! Så nå konkurrerer de i klasse 3 i ag og hopp. På de to siste stevnene har ikke farta til Enya vært helt på topp, men det har vært veldig varmt, så vi får skylde på det.. Ellers går det kjempebra med lille Messi, og vi har begynt smått med litt diverse trening. Neste stevne er i Fredrikstad 25. og 26. august.

--------------------------------------------

6. august 2012

Da har noe veldig spennende skjedd i vår lille familie. Vi har blitt en firbeint til! Ei  Australian Shepherd-tispe som (ikke helt enda) lyder navnet Messi. Vi koser oss masse i valpetiden, selv om den er slitsom innimellom. Den går jo så fort! Enya er en veldig snill storesøster, og kjempetålmodig. Vi gleder oss til fortsettelsen!

-------------------------------------------

8. juli 2012

Da er vi hjemme etter en strålende uke på Klepp utenfor Stavanger. Her har det gått i ett med agilityløp, og vi har hatt både opp- og nedturer. Det ble et napp i agility og et i hopp. Så nå er Enya og Hans-Kristian i klasse 3 i agility :) Nå blir det faktisk noen ukers pause fra stevner. Neste stevne er 4. og 5. august i Oslo.

------------------------------------------

24. juni 2012

Da er sesongen godt i gang, og hittils har det blitt to napp i agility og et i hopp. Enya har hatt mange gode løp denne våren og sommeren, men har slitt litt med en vridning i det ene bakbeinet. Så tempoet på stevnene har ikke vært helt på topp, og hun har manglet den ekstra "snerten" som hun vanligvis har. Det så mye bedre ut i Sandefjord, der hun hadde 3 feilfrie løp av 3 mulige. Selv om hun kom på den sure 4. plassen i det ene løpet og 5. i det andre, var farten bedre, og i lagløpet var hun veldig bra. Vi håper hun holder seg skadefri fremover...

Neste stevnet er i Stavanger og varer en hel uke. Og som vi gleder oss!

Vi gleder oss masse til å hilse på oppdretteren til Enya igjen også.

-------------------------------------------

24. april 2012

Da er vi godt i gang med sesongen, og har til og med vært i Sverige og konkurrert i lydighet. Vi har vært på vårstevne i Arendal, hvor vi alltid har det veldig hyggelig med flott tur og enda flottere resultater som du finner i kolonnen til venstre. Det ble et napp i agility og et napp i hopp:) SHK Bad Things kom også på en kjempefin 2. plass i lagkonkurransen lørdag. Og det var hele 17 lag med! Stolt av den flotte gjengen.

Neste stevne ut er Moss 1.mai.

------------------------------------------------

23. februar2012

Endelig er sesongen i gang igjen! Vi har fått vært i Bø, og Hans-Kristian har debutert med Emby (Australian Stumpy Tail Cattle Dog) som han skal konkurrere med fremover. 

Det ble noen fine løp i Bø, og HK og Emby sitt debutløp holdt til en 4. plass. Enya og HK kom på 3. plass i agility med 10 feil.

Neste stevne er Drammen 10. og 11. mars.

Vi gleder oss til fortsettelsen :)

-------------------------------


| Svar

Nyeste kommentarer

21.03 | 10:49

Hei, ville bare høre og melde min interesse for en valp om disse skulle dukke opp, virker umulig å få tak i men er min absolutte favoritt. Det er bare å ta kontakt om dere venter valper eller vet noe.
Tusen takk hilsen Anny 🤗

28.02 | 19:56

Hei! Takk for det! Mira er en Shetland Sheepdog på snart 10 år. Hun eies av ei i klubben vår, og mannen min går litt med henne innimellom.

21.02 | 13:21

Har fulgt dere litt på YouTube og er imponert :)
Hvem er Mira, som här vært med i noen videoer?
Hvilkenid rase er hun?